ΠλοήγησηΕπικοινωνίαΕκτύπωση


ΘΕΜΑΤΑ

 

Προσαρμογή του αμπελιού στο τοπικό περιβάλλον, terroir, επιλογή κλίματος και τόπου, αξιολόγηση τοποθεσίας, χαρακτηρισμός των αμπελουργικών ζωνών, μεθοδολογία της μετεωρολογικής πρόβλεψης με σκοπό την αντιμετώπιση παρασίτων και ασθενειών, υπολογισμός αποδόσεων, ολοκληρωμένη διαχείριση καλλιέργειας, βιολογική καλλιέργεια.

 

Ποικιλίες αμπελιού, γνησιότητα πολλαπλασιαστικού υλικού, γενετική τροποποίηση/βελτίωση, ποικιλίες σταφυλιών, κλωνική επιλογή, αναγνώριση και διάκριση των βιοτύπων αμπελιού.

 

Αμπελουργικές πρακτικές και αμπελουργία ακριβείας, διαχείριση φυλλώματος αμπελιών, θρέψη αμπέλου, διαχείριση εδάφους και νερού, νέες τάσεις στην τεχνολογία σχετικές με την καλλιέργεια αμπελιού, φυσιολογία αμπέλου, ανάπτυξη και εξέλιξη, φωτοσύνθεση, νέες τάσεις στην αμπελουργία -  χρήση optical remote αισθητήρων.

 

Έκφραση και αξιοποίηση της πρώτης ύλης μέσω της οινοποίησης, εξέλιξη αρώματος στη διάρκεια παραγωγής και παλαίωσης του κρασιού, αναλυτική σύνθεση οίνων, χειρισμός πριν και μετά τη ζύμωση, επιλογή στελέχους ζυμομύκητα, μικροβιολογία οίνου, αλκοολική / μηλογαλακτική ζύμωση, συστατικά που διαμορφώνουν την γεύση, οργανοληπτική εξέταση οίνου, ελαττώματα οίνου, ειδικές οινοποιήσεις, παραγωγή γλυκών οίνων ("Vix doux naturels", Βινσάντο, Μοσχάτο Σάμου, Λήμνου κτλ.)

 

Προετοιμασία εμφιάλωσης των κρασιών, ποιότητα οίνου (ανάλυση οίνου), παρακολούθηση παλαίωσης , διαχείριση οίνου και βαρελιού, μάρκετινγκ προϊόντος, πιστοποίηση ποιότητας, ISO 9000, ISO 14000 και HACCP.

 

Στρατηγικές αγοράς και επιχείρησης, βελτιστοποίηση διαδικασιών στο  οινοποιείο,  ορθολογική χρήση του εξοπλισμού, ελαχιστοποίηση κινδύνων προβολής της αμπέλου λόγω καιρικών συνθηκών και ασθενειών, εμπορευματοποίηση οίνου, εμπορικό δίκτυο, προώθηση και πωλήσεις, προγράμματα μάρκετινγκ, δίκτυο αποθήκευσης, οίνος και υγεία, νέα προϊόντα, γαστρονομία και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οινικός τουρισμός.

 


Τελευταία ενημέρωση:  21/12/2005

Σχεδιασμός και υποστήριξη από Heliowebs